מרק סלק
מצרכים:
- 3 סלקים קלופים
- 2 בצלים קצוצים
- 3 גזרים קצוצים
- 2 כפות שמן זית
- שמיר
- 2.5 ליטר מים או נוזל בקר/ ירקות
- 1/2 כרוב לבן קצוץ
- 4 שיני שום קצוצים
- 1 שורש סלרי קלוף וקצוץ
- 1 שורש פטרוזיליה שטוף וקצוץ
- 5 תפו"א מקולפים וחתוכים לקוביות
- 1/2 ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות ( שפונדרה או חזה)
- 1/2 ק"ג עצמות בקר עם מח
אופן ההכנה:
מבשלים הסלק במים מרככים אותו, מגרדים במגרדת לקערה.
מאדים הבצל והגזר בסיר המרק ( המשומן ב 2 כפות שמן), מוסיפים השום קוביות הבשר והעצמות.
לאחר מס' דקות של טיגון ערבוב נוסיף הנוזל ונביא לרתיחה, נבשל כשעה וחצי
ונוסיף את ירקות השורש הקצוצים, תפו"א והכרוב.
נתבל במלח ופלפל, ונמשיך לבשל עוד 30 דקות עד שהבשר ותפו"א התרככו.
נוסיף מיץ מחצי לימון ואת הסלק המגורד למרק,נשלים הטעם אם צריך ולאחר כ10 דקות
נגיש המרק מעוטר בשמיר קצוץ.
מצרכים:
- 3 סלקים קלופים
- 2 בצלים קצוצים
- 3 גזרים קצוצים
- 2 כפות שמן זית
- שמיר
- 2.5 ליטר מים או נוזל בקר/ ירקות
- 1/2 כרוב לבן קצוץ
- 4 שיני שום קצוצים
- 1 שורש סלרי קלוף וקצוץ
- 1 שורש פטרוזיליה שטוף וקצוץ
- 5 תפו"א מקולפים וחתוכים לקוביות
- 1/2 ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות ( שפונדרה או חזה)
- 1/2 ק"ג עצמות בקר עם מח
אופן ההכנה:
מבשלים הסלק במים מרככים אותו, מגרדים במגרדת לקערה.
מאדים הבצל והגזר בסיר המרק ( המשומן ב 2 כפות שמן), מוסיפים השום קוביות הבשר והעצמות.
לאחר מס' דקות של טיגון ערבוב נוסיף הנוזל ונביא לרתיחה, נבשל כשעה וחצי
ונוסיף את ירקות השורש הקצוצים, תפו"א והכרוב.
נתבל במלח ופלפל, ונמשיך לבשל עוד 30 דקות עד שהבשר ותפו"א התרככו.
נוסיף מיץ מחצי לימון ואת הסלק המגורד למרק,נשלים הטעם אם צריך ולאחר כ10 דקות
נגיש המרק מעוטר בשמיר קצוץ.
זמן הכנות:זמן בישול:סה"כ זמן הכנה:
שף ויועץ קולינרי. יעוץ לחברות, מסעדות ועסקי מזון.שף פרטי לאירועים בישול פרונטלי מול הקהל.
שף
שף